Rich, vokalis Estranged bakal calon PRN-17 di Tambunan

Rich, vokalis Estranged bakal calon PRN-17 di Tambunan

Vokalis kumpulan Estranged, Rich memaklumkan bakal bertanding sebagai calon wakil rakyat Tambunan (N32) pada Pilihan Raya Negeri ke-17 (PRN-17).

Rich atau nama sebenarnya Richael Lawrence Gimbang, 38, berkata, dia membuat keputusan tersebut selepas lebih dua tahun melibatkan diri dalam aktiviti tanggungjawab sosial korporat (CSR).

“Saya ingin menjadi wakil rakyat bukan sebab duit atau pun kuasa. Saya ingin berbakti kepada rakyat Tambunan yang banyak ketinggalan dari segi kemajuan dan pembangunan berbanding kawasan di negeri-negeri lain di Malaysia.

“Bagaimanapun, mungkin ramai salah faham disebabkan hantaran dalam Instagram saya. Saya sebenarnya hanya boleh ada peluang bertanding pada PRN-17 yang kita sendiri tidak tahu bila,” kata Rich.

Ditanya sama ada dia akan bertanding atas tiket mana-mana parti politik atau Bebas, kata pelantun lagu Itu Kamu itu, buat masa sekarang, perkara tersebut bukan menjadi fokus atau keutamaannya sekarang.

“Berkenaan saya akan bertanding bawah tiket parti apa, itu bukan perkara yang menjadi kerunsingan saya sekarang. Saya ada strategi saya sendiri dan dari semasa ke semasa, saya akan umumkan perihal itu.

“Fokus saya sekarang adalah untuk melawat ke semua 70 buah perkampungan di Tambunan, Sabah untuk mengenali setiap orang penduduk di situ dalam tahun yang mendatang,” tambahnya.

Berita penuh : https://gempak.com/artikel/41507/bukan-sebab-duit-atau-kuasa-isu-veveonah-bakar-semangat-rich-estrange-nak-bertanding-jadi-wakil-rakyat

COMMENTS