Kembali ke pangkuan PH, jalan keluar untuk Muhyiddin kekal – Anina

Kembali ke pangkuan PH, jalan keluar untuk Muhyiddin kekal – Anina

Siapakah calon PM9 bagi PAKATAN HARAPAN di PRU15?

Di dalam tulisan saya, sentiasa saya berikan kiasan-kiasan “berbunga” untuk anda berfikir beberapa langkah ke hadapan berbanding musuh.

Jangan musuh berada di depan mata pun kita tidak nampak.

Saya bertegas mendesak Presiden UMNO berjuang untuk mengembalikan hak kepada yang berhak, yakni calon PM9 mesti lah di kembalikan kepada UMNO sebagai parti yang terbesar.

Perjuangan mengembalikan hak kepada yang berhak itu bukan ego, tetapi itu maruah demi agama, bangsa dan negara.

Allah mewajibkan kita berjuang mempertahankan maruah agama, bangsa dan negara dan di dalam konteks ini, tidak salah jika UMNO mahu mempertahankan maruahnya selepas dikalahkan dengan fitnah di PRU14.

Saudara dan saudari,

Saya juga berpendapat hubungan UMNO dan BERSATU di dalam PERIKATAN NASIONAL itu dirancangkan Allah semata-mata untuk mengajar kita tentang erti maruah bangsa jika kita hanya bertenggek di bunga tak bertangkai.

Bangsa yang bermaruah perlu berdiri seperti pokok yang berakar kukuh di jiwa rakyat.

Saudara dan saudari,

Semua manusia melakukan kesilapan, tak kira siapa pun, mesti akan tersilap pertimbangan apatah lagi ketika berhadapan dengan situasi yang tidak pernah berlaku.

Jadi, saya berpendapat tidak salah juga jika Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berlapang dada menerima kembali kerusi-kerusi UMNO yang telah lompat parti sebelum PRU15 berlangsung.

Itu pun sekiranya Ahli-ahli Parlimen lompat ini benar-benar sayang kan ummah dan enggan bersama PH apabila BERSATU mengambil keputusan untuk kembali kepada PH.

Ianya belum berlaku, tetapi saya sedikit sebanyak boleh mengagak percaturan ini kerana jika niat kita berada di dalam politik untuk menjadi Perdana Menteri, maka kita akan mencari peluang di mana kita boleh mencapai objektif tersebut.

Persoalannya, apakah Tun Mahathir akan menerima jambangan bunga dari hati yang kecewa? Kenapa tidak? Jika UMNO boleh berpakat dengan PAS, kenapa BERSATU tidak boleh kembali kepada PH?

Logiknya, jika Tun Mahathir tidak berminat menjadi Perdana Menteri lagi, semua calon lain di dalam PH adalah lemah dan tidak berkemampuan untuk menahan rempuhan MUAFAKAT NASIONAL di PRU15 nanti, kenapa tidak boleh nama kan calon dari BERSATU?

Pengajaran kepada anak-anak muda yang sedang bergiat aktif dalam politik, jika benar sayang kan agama, bangsa dan negara, betul kan niat kerana Allah menilai kita dari niat.

Tidak salah bercita-cita dan berdoa, malah diharuskan, tetapi jangan sampai kita bertikam belakang sesama sendiri.

Saya harap persoalan yang saya lontarkan telah pun anda temui jawapannya dari tulisan ini.

Salam perjuangan untuk semua!

ANINA SAADUDIN
Presiden Empirical Malaysia

Berita Penuh:
https://www.tuncarlos.com/2020/10/muhyiddin-akan-kembali-kepada-ph-ramal.html

COMMENTS